pátek, února 10, 2006

Cannibal metropolitana

Před chvílí mě jeden z mých pravidelných čtenářů, který si za žádných okolností nepřál být jmenován, upozornil na zajímavý imdb link. Za ním se skrývá nejnovější plánovaný horror jednoho z posledních dinosaurů italského horroru, Ruggera Deodata.

Právě on a Umberto Lenzi stáli u zrodu vlny horrorů o kanibalech, která se Itálií přehnala koncem sedmdesátých a začátkem osmdesátých let. Deodato také natočil nejslavnější a fanoušky nejvíce obdivovaný film té doby, famózní Cannibal Holocaust. O pokračování kontroverzního a často nepochopeného snímku se hovoří prakticky od doby jeho vzniku. Řada nekvalitních kanibalských nechutností té doby se snažila vydávat za regulerní sequel, ale vždy šlo jen o reklamní trik.


Až v loňském roce se k možnému pokračování vyjádřil na jakémsi conu sám Deodato. Řekl, že scénář má vpodstatě hotový a doufá v jeho brzkou realizaci. Příběh by se měl odehrávat v současném Římě a měl by být postavený na kulturním střetu římanů a národnostních menšin. Rugero se dokonce nebál mluvit v souvislosti s Cannibal metropolitana i o Blade Runnerovi a tamním prolínání kultur. Mno uvidíme, jestli stařík nakonec něco vyplodí, přeci jen máme rok 2006 a myslím, že takový Riz Ortolani už mu na spolupráci nekývne. zatím si můžete znova pustit Cannibal Holocaust, který u nás v loňském roce vydal na celkem povedeném dvd Vapet.

Žádné komentáře: