čtvrtek, ledna 19, 2006

Blade: Trinity

Jednička byla vynikající a určitě patří ke špičce komiksových filmů. Měla atmosféru a na svou dobu neuvěřitélné akční scény, prostě pecka. Del Torova dvojka byla skvělým akčním filmem s parádní hereckou sestavou ve vedlejších rolích (Donnie Yen, Karen Roden, Ron Perlman). A čím že je trojka?

Ničím. Tam, kde Norrington vystavěl zajímavý příběh se skvělou atmosférou a del Toro ještě přitlačil na akční strunu David S. Goyer tápe. Ono totiž být scénáristou akčních filmů a točit akční filmy jsou dvě různé věci. Když na to nemáte, vždy něco dopadne špatně. A Blade 3 je špatný prakticky celý. Příběh o střetnutí neggerského vampirobijce s Draculou je ještě v pohodě, přecijen o něj až tak moc nejde a Blade vypadá pořád zatraceně cool, ale to je vše.


Jeden z největších problémů je obsazení vedlejších rolí. Můj oblíbenec z předchozích dílů, Kris Kristofferson se jen mihne, aby přednesl pár příšerných frází ("Vždy jsem tě měl za syna. Když tě vidím obklopeného nepřáteli trhá mi to srdce") a na scénu přichází jeho dcera. Tu hraje Jessica Biel a je přesvědčivá asi jako Uma když zabíjela Billa. Roli hláškujícího tvrďáka vyfasoval Ryan Reynolds, známý u nás i z o rok mladšího, příšerného remaku Hrůzy v Amityville. A Dracula? Jo ten je samozřejmně, jak už to v posledních dvaceti letech bývá zvykem, obsazený naprosto hrozně. Tentokrát si knížete temnot střihnul Dominic Purcell. V druhém nejlepším seriálu současnosti je sice výbornej, ale Blade 3 pro něj bylo ošklivé šlápnutí vedle. Stejně jako pro mě. Oči pryč od téhle sračky.

Žádné komentáře: